Mágneses mező tekercs

 70.00

Az ilyen típusú terápia javallatai a következők:

1-2 fokos magas vérnyomás;
ischaemiás szívbetegség;
visszérbetegség;
osteochondrosis;
angiopátiák;
ízületi betegségek;
tromboflebitisz;
legyengült immunrendszer;
duzzanatok;
rosszul gyógyuló sebek;
melanoma.

Leírás

A mágnesterápia olyan fizioterápiás módszer, amely váltakozó vagy állandó mágneses mezőnek az emberi testre gyakorolt hatásán alapul terápiás és megelőzési céllal.

Egészségjavító célokra állandó vagy váltakozó (magas és alacsony frekvenciájú) mágneses mezőt használnak. Az eljárások terápiás hatása némileg eltérő, de hatásuk ugyanazokon a fizikai törvényszerűségeken alapul.

Az elektromotoros erők fellépése változásokhoz vezet:

az enzimatikus reakciók sebességét;
a sejtfalak szállítási tulajdonságai;
az idegsejtek elektromos potenciálja;
az érrendszeri áteresztőképesség;
a véralvadás.

Állandó mágneses térben állandó elektromotoros erők alakulnak ki, váltakozó térben – váltakozó. Innen a különbség a kezelési eredményekben.
Az állandó mágneses tér (PMF) javítja a szövetek mikrokeringését, serkenti a gyógyulási folyamatokat, aktiválja az immunológiai reakciókat, gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású.

A PMP alkalmazása számos gyulladásos és érrendszeri betegségben hatékony:

Tromboflebitisz;
arthrosis;
ízületi gyulladás;
szalaggyulladás;
polineuritisz;
trofikus fekélyek;
hosszú, nem gyógyuló sebek.

Az alacsony frekvenciájú váltakozó mező (LFF) csökkenti az érrendszeri tónust, javítja a perifériás vérkeringést, normalizálja az endokrin mirigyek működését, gyenge vérnyomáscsökkentő és daganatellenes hatású. A központi idegrendszerre az NMP gerjesztően hat.

Az ilyen típusú terápia javallatai a következők:

1-2 fokos magas vérnyomás;
ischaemiás szívbetegség;
visszérbetegség;
osteochondrosis;
angiopátiák;
ízületi betegségek;
tromboflebitisz;
legyengült immunrendszer;
duzzanatok;
rosszul gyógyuló sebek;
melanoma.

Hogyan történik a terápia:

Az eljárás során a beteg fekvő, ülő vagy álló helyzetben van. Speciális mágneses induktorokat helyeznek a bőrre alsóneműn vagy szalvétán keresztül. Az induktorok alakját és méretét, valamint az expozíció helyét a betegség sajátosságainak megfelelően választják meg. Például a térdízület kezelésénél két induktort helyeznek el a térd ellentétes oldalain. Az artériás hipertónia kezelésében óriási szolenoidtekercseket használnak, amelyekben a beteget arra kérik, hogy feküdjön le.

Általában az első eljárásokat minimális mágneses fluxussűrűséggel végzik, majd 3-5 ülés után ezt a mutatót a maximumra növelik. Az eljárások időtartama 15 perctől több óráig terjedhet. A terápiát 1-3 héten keresztül naponta végzik.

A mágnesterápia önállóan és más fizikai eljárásokkal kombinálva is alkalmazható. Az elektroforézissel, alacsony frekvenciájú áramterápiával, UV-sugárzással vagy iszapalkalmazásokkal való kinevezése megfelelőnek tekinthető.

Jellemzői:

A mágnestekercs egy nagy teljesítményű, rögös, váltakozó elektromágneses energiaforrás, nagy mágneses térerősséggel. A tekercs kialakítása egy külön házban elhelyezett illeszkedő transzformátorból és korrekciós áramkörökből áll.

További információk

Kompatibilitás

Live Sinus 5, Live Sinus 6, БИОЛИС / Экомаг-1